Dålig uppdatering

Ni får ursäkta mig men jag är så trött så de e inte klokt å hela denna dag har bara kännts så fel! I skolan mådde jag dåligt halva dagen men sen gick det om, sen blev det en kaffe i min ensamhet, sen ut med Malin å E åt äta och köra runt lite i stan och jag skippade bodycombaten för jag orkade inte och nu är jag så slut så jag vet inte vart jag skall ta vägen å jag ser bara en massa måsten som att städa, diska, tvätta kläder och massor med annat men jag är för lat!

Blir att fara å sova tidigt å så upp imorgon kl.8.00 för att hinna städa och tvätta kläder och kl.12.00 blir det jobb till kl.15.00. Efter det skall jag öva på min läxa och ringa mamma och be henne komma till stan så jag kan göra min andra läxa.

Å jaj lovar att ni imorgon skall få se allt jag fick då jag fyllde 20! Nu önskar jag alla läsare god natt :)

Onsdag

Skall snart bege mig till skolan som börjar även idag 8.45 och slutar 16.00. Är jätte trött för det händer så mycket i mitt liv just nu, både bra och mindre bra saker. Idag tex. så skall jag på kaffe med A och det ser jag fram emot, senare på kvällen blir det Bodycombat och tusan va jag har saknat det!

Skulle ju städa igår men ja var så trött efter att ja kom från gymmet så jag slöade och kollade ett nytt avsnitt av Salkarit som har börjat!!!! Kan inte beskriva hur glad jag är över att det har börjat! Sen tog jag en powerwalk och det var uppigande.

Lovar att jag skall visa lite mera vad jag fick när jag fyllde 20 senare ikväll!

"Sometimes you need to se the world in black and white"

             

Fotgrafen bakom denna bild på mig är min kusin Linnea och HÄR kommer ni till hennes blogg, kan inte annat än älska hennes bilder!

Tisdag

Fy va tungt det var att stiga upp idag!!!! Börjar skolan 8.45 och slutar 16.00 idag efter det skall jag till gymmet och som jag längtar att riktigt få träna! :D

Sen efter det skall jag städa och tvätta kläder och bara ta det lungt, tror det blir en tidig kväll för mig skall ännu till skolan på onsdag men efter det är jag ledig.

Ha en bra skoldag/arbetsdag eller va det är för dag ni har! :D

Något att tänka på

                

Måndag

Har varit i skolan från 8.45-16.00. var hemma en stund och sen ut på stan med mamma och sen mathandla. Nu skall jag göra klart min hemuppgift och sen ut och gå.

Imorgon måste jag hinna till gymmet och träna + fylla på gymkortet.

Det kommer med tiden

                     

Min Venetziansk 2011

Kvällen började bra jag, Maria, I och Is kompis gick runt i Kokkola och kollade lite gran och satt på torget sen for vi hem till Ms lägenhet där vi satt och prtade och så började jag och M fixa oss medans killarna satt framför datorn och var allmänt tråkiga.

Sen väntade vi på två filurer som dök upp rätt så sent på kvällen. Efter det blev det dags att bege sig ut för att se på raketerna som dom skulle smälla vid torget.

Kvällen började ju bra men slutet ja kunde ha varit bättre M och jag hade i allafall kul på dansgolvet, hah hah.

Lite bilder som jag tog av raketerna.


        

        

        

        

         

        

         

         

         

         

          
                           MIN FAVORIT BILD          

         

         

         

         

         

          

         

                      Alla bilderna är tagna med min telefon

Nu iväg

Skall nu fara till Kokkola

Sov gott

Har haft en super rolig kväll men nu är det dags att gå och sova skall upp ti´digt imorgon skall med M till Kokkola och där skall jag sova tills söndag.

          

                               Min fina Prins, Saknar mina katter

Fredag

Godmorgon, jag vaknade just och mår riktigt bra idag lite irriterad är jag på ensmå sak men det löser sig och som en personsa åt mig igår " Staden Rom byggdes inte på en dag" och det gäller att öva och repetera så föds en mestare med tiden.

dagens planer:

Beställa hem lite saker

Göra klart min hemläxa så långt jag hinner

Städa (Så jag har mindre imorgon).

Fixa mig å så blir det klassträff med Abi 10 (namnaet på avgångsklassen från gymnasiet).

Det bästa är det är fredag och jag är ledig :D Happy face!!!


saknar ord

         

Brist på tid

Idag har jag stressat som en tok och kom fram till att jag var tvungen att koppla av när jag kom hem vilket var kl. 9 nångång på kvällen.
Idag har jag varit i skolan och klippt dockor och tvätta håret på en klaasskomps men även igen fått mitt eget hår tvättat av någon annan, börjar bli bortskämd med att få håret tvättat av någon annan.
Läxa fick vi å det skall jag göra imorgon är ju ledig från skola hela resten av veckan och något jobb har jag inte heller denna vecka och Kokkola på Lördag, wihooo och tydligen blir det klassträff på fredag med min gamla klass i Gymnasiet.

Annat jag har gjort idag är att mathandla, köra runt i stan med Masi å E, gå på stan med E och sett en film om "Suprise" en krigsfilm om Finlands historia.

Fundera på att se en till nu och sen sova, imorgon aamulenkki och sen gym.

God natt alla läsare ♥

Tisdag

Idag har varit en kul dag, har än en gång fått tvätta hår i skolan och jag har fått håret själv tvättat två gånger denna vecka utan att behöva göra det själv.
Idag har vi fått klippa för första gången och jag tror nog resultatet blev bra, i allafall hade inte min kund något att klaga på.....Hah hah skämt å sido vi klippte på dockor och det var faktiskt roligt. Jag börjar mer och mer tro att jag har hittat rätt yrke.

Har annars inte gjort så mycket idag, har försökt få mitt internett att funka ända sen jag kom hem från skilan, typ. Var en sväng på stan och mathandlade, svar jag jag mathandlar nästan varje dag. Har igen sett en finsk film som var helt ok.

Nu kvällslenkki.

"You are beautiful in others eyes when you can admit it to yourself and say it out loud"

               

Onödig Info

Har haft fullt upp idag och nu skall jag och sova. Har idag varit i skolan och det var kul. Efteråt så for ja på kaffe med E och sen å mathandla. Har hunnit vara på gymmet och träna och så har jag hunnit se två filmer så dit har min dag försvunnit.

Nu å sova gonatt! :)

Filmtips

Jag tycker om historia och specielt Finlands historia och två filmer jag rekomenderar är Täällä pohjantähden alla ettan och tvåan. Riktigt bra filmer måste jag säga.


                           

                 

                                     (Bilder lånade från Google)

Godmorgon

Idag har jag min andra skoldag och det känns ganska pirrigt, skall bli kul att se vad vi skall göra idag men samtidigt skulle jag kunna gå och sova igen, tror det blir gymmet efter skolan men är inte säker ännu ifall E ringer när hon slutar.

Annat jag skall göra idag ja inte så mycket egentligen men nån slags motion måste jag få idag och att cyckla fram och tillbaka från skolan räcker inte.


Cypern <3

              

För exakt ett år sen satt jag och E i cypern på vårat hotell ute på balkongen och pratade om hur hösten skulle bli och allt roligt vi skulle göra, flytta, börja ny skola, träffa nya vänner mm. Det skulle bli ett bra år och vi skulle uppleva massor.

Nu sitter jag hemma i min lägenhet som jag har haft i ett år nu och några veckor och funderar på året som gått och vad jag har kommit fram till.
Jag har kommit fram till att att hösten 2010 och våren 2011 har varit det sämsta år jag har varit med om! Jag har vantrivst i skolan jag gick till, jag har tillbringat den mesta tiden själv, saknat mina vänner, har känt mig totalt värdelös och bortglömd. Jag har blivit sviken av dom jag aldrig trodde skulle svika mig, folk har jugit årt mig och jag har inte vetat vem jag skall tro på och jag har fått hjälpa andra somn struntat i att hjälpa mig, men sån är jag jag hjälper andra mera än vad jag tar han om mig själv.

 Mina betyg har aldrig någonsin varit såhär bra som dom har varit detta år i skolan, vilket är konstigt med tanke på att jag inte var så intresserad av ämnena vi hade. Jag fick många vänner i skolan men det kändes aldrig som jag passade in.

Att bo ensam är ett stort steg specielt för mig som inte tycker om att vara ensam, jag är en sån person som vill att det skall hända mycket och jag vill aldrig ha tråkigt. Men jag ångrar inte att jag flyttade och jag har fått många nya vänner utanför skolan också, somliga som man kanske inte ser så ofta eller knappt har nån kontakt med men dom är där ändå.

Mitt självförtroende har blivit mycket bättre men det behöver bli ännu bättre. Jag har upptäkt att jag klarar av saker som jag aldrig trodde jag skulle klara av. Jag har lärt mig att efter solsken kommer regn men också att regn kommer efter solsken och det sist nämda har hänt mig ofta.

När något roligt händer är det svårt att ta vara på det för jag vet att inom kort tas det ifrån en för det har hänt mig allt för ofta detta år. Medandra ord inget varar för evigt. Men det är så livet är.

Jag har även upplevt glädje och roliga saker och det har gjort att jag har kunnat ta mig upp igen och se nu börjar en ny skola, nya vänner har jag redan fått där och allt känns på topp när det kommer till skolbiten.

Men många frågor och tankar har jag ännu som jag funderar över men jag får ta en sak i taget.

Nu tänker jag sluta hoppas på att detta år skall bli bra för i slut ändan är det bara jag som kan göra det bra och göra så att detta år bli bra och alla dom människor jag möter på vägen hjälper en på vägen så helt ensam är man inte.


Söndag

Godmorgon eller ja det är ju god dag men jag vaknade nu och jag mår jätte bra känner mig utvilad och redo för min andra skoldag imorgon.
Nu skall jag försöka få upp E så vi kan köpa glass, jag e sugen på hemmagjord milkshake, inte bra men tycker jag är värd det efter all stress som jag har upplevt denna vecka.

Södagar är bäst för då får man vila ut ordentligt.

Feeeelis

        

Lördag

Ja nu äntligen har jag färdig städat!!!! Råkade sommna ochså i 3 timmar men jag tror jag är värd det för jag drömde mardrömmar och så hade jag huvudvärk. Tror bestämt det beror på stressen från jobbet igår men men nu mår jag bättre och är taggad inför ikväll.

Det är ju lördag och jag skall nu iväg snabbt till jobbet med en grej och sen vänta på att E skall komma hit, och om hon klagar på att det är stökigt här så får hon åka ut, jag har städat ordentligt och noggrant! :/

Känns ibland som om jag skulle driva ett hotell när det alltid är folk här på lördagar även om det nu typ bara är tre personer max av mina kompisar som brukar vara här men ja, får order om att det skall vara städat, mat skall finnas (ibland), sovplats skall fixas mm.

Men jag är glad så länge jag inte behöver vara ensam för jag vet att i vinter blir jag ganska ensam här i min lägenhet när alla befinner sig i Helsingfors, Åbo, Kokkola och Seinäjoki.

Jag fattar inte

Varje fredag eller lördag så måste jag städa, har i princip gjort det varje helg nu och jag hatar att städa!!! Men det jag inte fattar är vad det är för vits att jag städar, det blir lika stökigt efteråt när kompisarna åker på söndag som det var innan jag städade!!!??? (Om inte värre).

Skall snart börja städa igen, suck nåja det finns inget att diska denna gång som tur är. Annat jag har hunnit göra idag, vara på power walk och handla. Skippade gymmet och skall träna lite, arm, mag och ben muskler här hemma. senast jag var på gym tränade jag ryggen och bröst musklerna så dom får vila.

Trött är jag också men det lockar att fara på stan och se omman skulle hitta en höst jacka.

Musik

Svar nej jag är inget fan av Justin Bieber men denna låt är faktiskt jätte bra.Filmdags

Skall sätta mig i soffan med en mysfilt och en varm kaffe (bra när jag skall sova sen) och se på film, någon som vet om denna är bra??? Imorgon tror jag nog att det blir gymmet från morgonen, det lockar faktiskt för jag lyckades inte träna så ordentligt som jag borde ha gjort idag.

Vilar ju på söndag så, hmmmm få se....


               
                          (bild lånad från Google)

Denna film skall jag se, hoppas den är bra, ja jag vet jag är barnslig igen.

Jobba

Har på känna att alla skall på Juthbacka markna ikväll, själv blir det snart jobb från 18.00-23.30. lockar inte men sen är jag ledig från jobbet i 2 veckor ungefär så jag ser det som semester hih hih.

Vet vad jag skall göra på Ventetziansk (Stavnings fel)  åtminstone, det blir Kokkola men M och några eller flera till, vi får se.

Längtar så och så längtar jag mer till måndag än vad jag längtar till imorgon kväll!? Tror alldrig det har hänt att jag har velat till skolan mera än att dra ut med kompisar men imorgon blir det nog roligt också.

Ha en bra fredag kväll! ♥

Mot stan

Nu skall jag åka hem med min privat chafför, hah hah nä skämt å sido det suger faktiskt att inte ha en egen bil!
:( Men jag skall se hur det blir nu i framtiden, har lite spännande projekt i planering få se nu hur det blir med det först.

Fredag

Har sovit denna natt hemma hos mina föräldrar och bara tagit det lungt eller försökt. Som vanligt när jag kommer hem hit (är fortfarande här) så blommar en massa finnar upp i mitt ansikte, suck why????
Nu är dagens I-lands problem en stor å då menar jag stor finne på näsan. Skratta om ni vill jag gör det också men jag fattar bara inte varför jag får ett helt utbrott av finnar när jag kommer hem, använder ju samma produkter där hemma som här???

Nåja nog med bekymmer nu eller har ett till angående om att äta en bulle eller inte men det är bara löjligt.

Det är fredag idag och jag har stigit upp kl. 9.00 och for på en power walk och tränade lite när jag kom hem ifall jag inte hinner till gymmet innan jobbet ikväll. Sen har jag hunnit vara och plocka ögonbrynen, färga både dom och fransarna och jag är grymt nöjd!

Nu blir det att jobba lite här hemma och sen blir det att åka hem till Jeppis.

Landet

Är hemma hos mina föräldrar och tar det lungt och tittar på tv, äger själv ingen tv ännu å jag har bott hemifrån i ett år och några veckor.
Myser med min kisse katt Prinsessan.


                  

                                              Är hon inte söt? :)


Torsdag

Nu är jag arg och stressad, försov mig jag skulle upp kl.9 och fara på gym, fixa mig och städa lite här innan mamma kommer och hämta mig. Den planen for ju minsan åt *&%&¤"!##!!!` För jag vaknade kl 12.06. Hade nämligen stängt av alarmet och glömt sätta ett som skulle ringa senare, duktiga jag. Nu blir det inget gym idag om jag inte hinner ikväll förstås, men jag tvivlar. Får fara på en kvällslenkki ikväll och så får det bli gym imorgon istället före arbetet.

Har inte haft en enda tråkig stund denna vecka har gjort massor och ändå känns det som den här veckan har gåt otroligt långsamt framåt!!??

Nu blir det att fortsätta städa, suck.

Shopping från Keskinen del 2

              

                            Mitt favorit shampo och conditioner

             

                                     Favorit mascara

Min första skoldag

Hade en super kul dag idag och det känns som jag har valt rätt och att jag för en gångs skull valt något jag kommer lyckas med.
Hade ju min första skoldag till frisör idag och lärarna hade gjort så fint tills vi kom dit med släckta lampor,kaffe och dopp.
Vi fick presentera oss och bekanta oss med varandra och jag måste säga vi är en bra blandnig när det kommer till åldrarna. Vi är allt mellan 18- ca 50 och jag tror vi kommer funka bra som klass. Studerar ju på en vuxen utbildnings nivå.

Vi fick information och sen fick vi våra så kallade "Verktyg" som bestod av saxar, kammar, borstar, klämmor mm.
Till sist fick vi tvätta och föna håret på varandra och det var kul specielt när man fick sitt eget hår tvättad.

Längtar tills nästa skoldag och den är på måndag så i princip är jag ledig allt till måndag men jag skall arbeta fredag kväll.

Imorgon kommer del 2 av det jag köpte vid Keskinen (tuuri).

Första skoldagen outfit

                
                         (Tog snabbt en slarvig bild)
                              T-tröja - Gina tricot
                              Svart topp - Gina tricot
                               Lack tights - Gina tricot


Nu iväg till skolan, håll tummarna för att den här dagen blir rolig :)

Dålig uppdatering

Jag springer omkring här i lägenheten som en yr höna och funderar vad jag behöver imorgon, hur jag skall se ut och vad man skall ha på sig osv.
Minns inte att jag gjorde likadant ifol å då började jag ju också i en helt ny skola. Men nu vill jag allt skall vara perfect, jag vill passa in. Tänk om jag inte gör det, hmmm, nä några negativa tankar skall jag inte ha nu, det här har jag sett fram emot enda sen jag tackade ja till platsen, ungefär.

Skulle köpa lite skolsaker idag men, euuuuhm ja tidigt ute eller affärerna han stänga,  blev istället lite annan shopping och mat handlande, nu är det slut med slösandet (även om jag har varit ovanligt sparsam på senaste tiden). Blev en halsduk och lite nytt smink (shhhhhh don`t tell my mother!).

Sen har jag cycklat idag och fy  tusan hade glömt bort hur mycket jag tycker om det sen den där lilla olyckan i Kos med min avgångsklass i gymnasiet. (Mina vänner sitter och skrattar nunär dom läser detta) har inte riktigt vågat cyckla något.
Det går fort fram och jag cycklade till skolan en av alla tre vägar man kan ta och den borde vara den kortaste av alla, det tog ca 10min. Sen cycklade jag runt i stan och så slog det mig att jag skall ju ha mat med imorgon.

Var ju på kaffe med S och pratade om allt möjligt och sen träffade jag E, sällan vi umgås ofta då. Men imorgon skall jag träffa Lo och M ♥ Saknar dom så otroligt mycket!!!!


Dagens to do list

8-11.00 Jobb, skall välja skiften och efter jobbet blir det att åka till min gamla skola och föra in nå papper.

Ca. 11.10 gym till 13.30

14.00 skall jag hitta på något med S

16.00 umgås med den bästa

Senare på kvällen blir det väl att fara på en cyckel tur till min skola så jag hittar imorgon :P

Stressigt nä steg upp kl.6.00 och for på powerwalk, duktiga jag.


"Friendship is just a word, but my girls give it a meaning."

Oj ojja jag å E körde runt lite i stan å sen for vi å see Masis lägenhet å den var riktigt fin. Efter att ha varit där en stund så for vi ut å köra igen å prata lite om allt mellan himmel och jord.

Annars för exakt 3 år sen den här tiden så upplevde jag en av dom bästaste tiderna i mitt liv. Jag var 17 år och utbyteselev i Parikkala tillsammans med en av mina två super bästa vänner. Jag mådde bra där men många trodde säkert att vi levde en dans på rosor där och kom lätt undan, svar nej!
Det var inte så lätt och innan vi började förstå den finska dialekten där och att vara 7 veckor borta från familjen, vänner, pojkvännen och husdjur mm. Ja och tänk er jag kom till sidan 93 i boken "Tuntematon sotilas (En okänd soldat) ja och den boken e ta mig tusan en utmaning och jag har lovat mig själv att när jag får tid skall jag läsa ut hela på finska!!! (Å svar nej utan ordbok).

Parikkala kommer vara en av mina fovorit platser så länge jag lever och jag kommer alldrig glömma allt kul och alla galenskaper vi hittade på där.
 Körde bil där för första gången, var till Ryssland, firade födelsedagar, besökte Finlands största kyrka, gjorde hemlagade piroger, våra chocklad och filmkvällar, övernattning vi en villa, cyckelutflykt, shopping i Lappeenranta och Savonlinna, promenader ner till sjön, när vi satt på tågbron och funderade och pratade om allt, alla vänner man fick i skolan och våra fina familjer mm.

                

                                          Love you ♥

7 års olycka?????

I torsdags så råkade jag tappa min kära spegel i golvet, vad hände då tror ni???? Jo den gick sönder, tyvärr. Jag tittade på den och tänkte den kan jag använda ännu eftersom det är en spegel på andra sidan som förstorar. Sen började jag skratta å tänkte ja de e tur att man inte är vidskeplig för då skulle jag drabbas av 7 års olycka.


           

          

           

                 (Dålig kvalitet) Men ni ser ju sprickan

                       Det värsta är att elendet började i lördags!!!!

 Jag skulle skura vad händer??? Jo skurhinken välter å jag hann ta i den men hälften av vattnet hann ju ut på golvet!!!! Då var det bara att börja torka upp det, trodde jag.

Jag skulle pressa ur vattnet men jag hade för mycket kraft och ja bilden säger allt!

          

Gick inte alls att pressa ur vattnet efteråt så jag fickju vrida ur moppen med händerna.

Sen efter det började jag tvätta badrummet som tillsist blev skinande rent. Allt var färdig städat ochjag skulle lacka naglarna vad händer??? Jo jag tappar nagelacks flaskan i badrums golvet och där stod jag och sa en del fula ord innan jag började städa bort det.

Sen i lördags på kvällen slarvade jag bort en sak å jag är 100% säker på att jag tog med den men nope borta å så glömde jag telefonen hemma jag??? Telefonen är ett måste att ha med när jag far ut, näst efter nycklarna då!!!!

Sen i söndags när jag var å hämtade  mat så fick jag knappast det jag beställde i storleksväg men maträtten var rätt. Jag tänkte även halka och falla bakåt men jag lyckades på ett snyggt sätt se till att ingen såg det, puuuh.


Idag innan jag for till gymmet letade jag som en tok efter mitt gymkort men hittade det inte. Tömde roskisarna (paperskorgarna) för att se om jag hade slängt det i misstag men nej.

När jag kom hem från gymmet hittar jag kortet på micron och där hade det legat framför näsan hela tiden!!!!!

Som om det inte vore allt så hade jag så brotom till gymmet så när jag skulle över vägen tänkte jag bli överkörd av en bil!!!

Har jag drabbats av 7 års olycka ändå???.........Nä det är nog bara nå tillfälligt men man kan ju inte låta bli å undra vad som händer härnäst :P
          


Födelsedags presenter del 1

Börjar vara ett tag sen jag fyllde 20, men nu skall ni få se lite vad jag fick. Tro det eller ej men jag önskade faktiskt detta! Vuxen poäng till mig, suck.


             
             

 En strykbräda, fick även strykjärn så nu får jag fixa mina kläder själv.

            

           

                                           Så snygg!!!!

Måndag

Vi har en ny vecka och jag är på bra humör, solen skiner, det är varmt och jag har mycket att göra. Väntar på att telefonen skall ringa men få se nu. Senare idag blir det att fara å simma men först gymmet såklart. Sen har en kompis flyttat hit till stan så skall väl fara å se hans lägenhet ifall jag å E hinner.

Nu en kaffe Latte <3

Aldrig en lungn stund

Sällan jag har varit så populär i min kompis krets förut, alla vill träffas och hitta på en massa saker, jag har inte så mycket jobb nu denhär månaden, skolan börjar på onsdag och jag har en del saker att fixa innan dess.

Jag har aldrig en lungn stund nu för tiden, gillar jag det??? Svar ja för jag är en sån person som vill att det skall hända en massa runt mig och jag njuter av det nu för när hösten och vintern kommer så kommer jag inte att ha något att göra typ och jag kommer sitta ensam här i min lilla etta och längta till sommaren igen. Men jag har i alla fall uptäck nya saker hos mina vänner som jag inte gillar och som jag gillar.

Vet att när man får nya vänner så e man tvungen att mista en del gamla, sorligt men sant. Nu blir det att fara å sova skall upp kl.8 och mat handla kl.9 med min kusin :P

Jag vill inte....

1. Jag vill inte bli lämnad ensam denna vinter igen, kommer sakna alla när dom flyttar :'(

2. Jag vill inte eller snarare orkar inte tvätta kläderna idag

3. Sitta inne när det är så fint väder (Blir en Power walk efter detta).

4. Få några dåliga nyheter nu när allt känns så bra.

5. Se nå äcklig skräpmat på ett bra tag, hela lägenheten luktar av det nu, tack E och Malin, erbjöd mig faktiskt att laga hälsosam mat, men nope hamburgare blev det, medans jag själv tog nå kyckling wrap.


Jag vill lista

1. Börja skolan!!!! Ser så fram emot det.

2. Åka bort en helg till Lappeenranta och Parikkala till Hannas <3

3. Jag vill ha kvar alla mina vänner här när hösten och vintern kommer.

4. Köpa en ny säng.

5. Köpa en ny kamera.

6. Åka till London och Berlin

7. Åka till Ikea

8. Vill ha mera köksskåp (Får inte plats med allt).

9. Skaffa en tatuering

10. Skaffa träningshanskar

Gårkvällens outfit

         
                    (Hemsk bild men bjuder på den).
                           Klänning  - Lindex
                           Läder jacka   - Code
                           Skor  - Skopunkten

Söndag

Oj vilken kväll, inte direkt en av mina top 5 favorit kvällar precis men roligt hade vi så ja skall inte klaga. Mycket känt folk ute och bra musik,

Nu har jag fått order om att fixa mig och hämta mat för att en person inte orkar stiga upp! Så Malin och jag skall väl ge oss ut i matdjungeln och se nu vad det blir även om vi har fått en låååååång mat beställning av personen som sover på soffan.

Tur att jag är för snäll och låter henne sova även om det mer skulle locka att lyfta upp henne ur soffan å säga skall du ha mat får du komma med, men jag orkar inte börja med nå sånt.

You gotta love Sundays ♥ Specielt om du är ledig på mångagen efter!

Är på bra humör                             Nu kör vi!!!!

Stav fel

Okie hur intressant e inte detta inlägg då??? Vet inte om ni har märkt det men jag har läs och skrivsvårigheter och svar nej, jag skäms inte för nästan alla har det idag. Att läsa har jag inga problem med men ibland när jag skall skriva så kan det bli en del fel.

Värst e de när jag skall skriva på finska eller engelska men jag skriver sällan på dom språken men jag pratar ofta finska och en del engelska hamnar jag att prata lite nu som då senast igår faktiskt. Men det har blivit bättre med åren och nu märks det inte så ofta.

Så nu vet ni ifall ni stör er på att en del ord blir fel stavade.

Shopping från keskinen del 1

         

  Hårspray luktar inte så paha (dåligt) heller så jag klarar av det

         

 Osis Dust it, bästa volym produkten jag har använt, klarar mig inte utan det mer

Lördag

För er som är intresserade så vaknade jag kl.12 idag, heh heh unnade mig en sovmorgon för jag har stressat och aldrig haft en lngn stund på mycket länge.

gårdagen  till ära  använde jag hiphop kläder när jag for på lenkki men ja hann int så långt så kom en bil och plockade upp mig :P

Inget att vara orolig för var nog någon jag kände bra,så vi åkte och handlade. Ja kände mig ju så snygg med dom kläderna jag hade på mig. E skulle säkert ha skrattat men ja det  var inte så längesen jag använde sånna kläder och jag använder ännu idag även om det mesta dels bara blir en stor huppari och förstora mjukis byxor och det är oftast när jag är hemma som dom kläderna kommer fram.

Nu skall jag städa å så skallni få se vad jag köpte från keskinen.

Tatuerings skiss

Har hunnit med gym från morgonen, lagat mat, varit på kaffe med A och sett nya lägenheten som hon och hennes sambo har flyttat in i, är helt avis på tapeterna i sovrummet och golvet dom hade!!!! Sen har jag läst lite bloggar, skall nörda framför dator en liten stund ännu men sen blir det kvällslenkki och så skall ja städa och diska lite så att jag inte har allt tills imorgon.

Imorgon tar jag ledigt från tränandet eller ja ledigt och ledigt, det blir en långmorgon promenad och sen städa klart och vänta på att E och M skall komma hit å sen blir det antagligen utgång. Känns bra att ha en helg ledig för en gångs skull har ju varit fast varje helg denna sommar.              

 En av alla 20 tatueringsideér jag skissade igår, denna gillar jag mest av alla


If you wanna fly, you got to give up all the shit that weighs you down

Blev inte så många inlägg igår för jag hade fullt upp. S kom hit på kaffe och sen så färgade hon och klippte mitt hår. Efter det så började vi kolla på tatueringar på nätet. Kan bara säga det att om jag inte hade tauerings feber före det så har jag det nu, satt senare på kvällen och skissade olika tatuerings ideér.

Vet att jag skulle vilja ha ett hjärta bakom örat så det var mest hjärtan jag skissade igår. Skulle jag vilja ha en text men vet inte var jag skulle lägga den så har lagt det åt sidan ett tag även om jag vet texten jag skulle vilja ha.

Tror jag skall göra en i vinter och kanske en piercing också i örat.


            

                              Min nya hårfär svart såklart

         


Shopping från Vaasa del 4

           

          

                                   Två st stickade tröijor från H&M

           

                                         Så snygg färg

En liten fråga till er

Skall jobba från kl. 12.00-15.00 idag och sen skall jag färga håret, ni kan ju gissa vilken färg, kommer bild på det sen.

Jag har annars en liten fråga till er, vet att många inte kommer att svara men tack till er som svarar om nu någon svarar alls :P

Vem är du som läser min blogg??? Skulle vara ganska kul att veta vem som är intresserad av att läsa min blogg. Sen får ni gärna skriva vad ni tycker om min blogg, vad vill ni se mera av, vad vill ni se mindre av, gillar ni min nya blogg design? (den e inte klar än).

Kan berätta att det kommer bli en del förändringar till hösten som har med min utbildning till frisör att göra, lite mera träningstips, bilder, resor, dagens outfit osv.


Tack på förhand! ♥

Shopping från Vaasa del 3

          

 Kort basic 3/4 arms tröija och en mini kjol allt från Gina Tricot

Mer shopping från Vaasa kommer senare

Lista

1. Tre namn jag lyssnar till: Ida, Iitu och Iduli

 

 

2. Någonting jag tycker om med mig själv: Jag prioriterar andras välmående mer än hur jag själv mår

 

 

3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Att jag är för snäll

 

 

4. Detta är jag rädd för: Att jag inte gör tillräckligt med mitt liv

 

 

5. Tre saker jag vill ha varje dag: Kaffe latte, motion och musik

 

 

6. Tre saker jag absolut inte kan göra: Prata kinesiska, ljuga för någon och åka båt utan att bli sjösjuk.

 

 

7. Detta tycker jag om att göra: Sjunga, träna och umgås med vänner

 

 

8. Detta vill jag göra just nu: Skissa tatuerings ideer

 

 

9. Bästa känslan: Att få vara med personer man tycker om och känna sig lycklig

 

 

10. Värsta känslan: Att bli sviken och att vara ledsen

 

 

11. Egenskap jag gärna vill att min partner har: Ingen aning, snäll, lika intresserad av träning som jag och han skall veta vad han vill.

 

 

12. Är jag kär just nu? Nej

 

 

13. Jag vill gifta mig: Tror inte det bara för att man gifter sig betyder det inte att man älskar varandra mer för det.

 

 

14. Följande saker vill jag göra innan jag dör: Resa mycket och uppleva mycket.

 

 

15. Min käraste ägodel: Ingen aning

 

 

16. Något jag vill ha i present: Pengar, ny säng och en tv.

 

 

17. Detta har jag på mig just nu: Jeans leggings och en svart topp

 

 

18. Favoritkläder: Fest/party klänningar

 

 

19. Favorit djur: Katt, hund och tiger

 

 

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: Hip hop, rap och lite blandat

 

 

21. Favoritlåt just nu: Hmmm lyssnar nu på Dead by april ft. Lazee den går påp repeat ikväll.

 

 

22. Roligaste ämne i skolan: Det var no finska i högstadiet och gymnastik

 

 

23. Tråkigaste ämne i skolan: Matematik och kemi

 

 

24. En bok jag gillar: Ingen aning

 

 

25. En film jag älskar: Fast and the furious <3

 

 

26. Favorit tv-program? Salkkarit, Gossip girl, Simpsons mm.

 

 

27. Favoritdoft: Kalvin Clein summer heat

 

 

28. Detta äter jag gärna: Sushi

 

 

29. Dricker helst: Vatten

 

 

30. Favoritgodis: Cashew nötter i chocklad

 

 

31. Hit vill jag gärna åka på semester: Turkiet, Spanien och Italien

 

 

32. Färg på mina ögon: Havsgröna

 

 

33. Min längd: 167

 

 

34. Jag tror på: Ärlighet varar längst

 

 

35. Jag spelar: Inget

 

 

36. Person jag beundrar: Många

 

 

37. Så här bor jag: I en etta på 32 kvadrat

 

 

38. Antal döda krukväxter i hemmet: 1/2

 

 

39. Det här tänder mig: Don`t tell u

 

 

40. Det här gör mig avtänd: Killar som försöker för mycket och specielt med allt för mycket alkohol

 

 

41. Favoritfärg: Röd, svart, vit och lila

 

 

42. Favoritcitat: Adversity makes you stronger

 

 

43. En hemlighet jag vet: Om jag berättade så skulle det inte vara nån hemlighet, hih hih ;)

 

 

44. Bästa present jag fått: De e många

 

 

45. Senast köpta skiva: Kommer inte ihåg

 

 

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:Mina ögon

 

 

47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Min näsa och magen

 

 

48. Udda förmåga/egenskap: Tror inte jag har någon, kan prata som Kalle Anka

 

 

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: En tiger eller en katt

 

 

50. Vad lyssnar du på just nu? Musik

 

 

51. Vad har du gjort/ska du göra idag? Har varit på gym, tränat, länk och städat. Jag skall se fillm och sova.

 

 

52. Var är dina föräldrar födda? I detta land

 

 

53. Vad är det senaste du installerade på datorn? Minns inte

 

 

4. Vilken är din favoritrestaurang? Amarillo

 

 

55. När badade du i en pool senast? Bra fråga när jag var i Vanda på spa

 

 

56. Har du varit med i någon skolpjäs? Jo allt för många

 

 

57. Hur många barn vill du ha? Inga och om jag skulle få så 1 eller 2 men inte under samma tid.

 

 

58. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Dansband, jazz , klassiskt mm.

 

 

59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Ursäkta nästa val är väl president valet och svaret är nej!

 

 

60. Vad har du för TV-kanaler? Har ingen Tv ännu

 

 

61. Har du åkt moped någon gång? Ja har haft en egen så svar ja

 

 

62. Har du busringt någon gång? Ja

 

 

63. Har du fått felparkeringsböter? Nej

 

 

64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Skulle vilja prova fallskärm

 

 

65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Hmmm Spanien eller Cypern

 

 

66. Har du en egen trädgård? Nej en balkong har jag

 

 

67. Vilken är din favorit bland tecknade/animerade serier? Simpsons <3

 

 

68. Kan du alla orden i nationalsången? Finska versionen kan jag nästan svenska nej

 

 

69. Badkar eller duschkabin? Badkar <3

 

 

70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Faster

 

 

71. Favoritpizza? Har ingen

 

 

72. Chips eller popcorn? Popcorn

 

 

73. Vilken färg på läppstift använder du? Olika

 

 

74. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Nä???

 

 

75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Nä

 

 

76. Apelsin- eller äppeljuice? Appelsin

 

 

77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Mamma å pappa, Hamburgare

 

 

78. Favoritchoklad? Mörk

 

 

79. När röstade du senast? I skolan

 

 

80. När åt du en hemodlad tomat sist? Förra sommaren kanske

 

 

81. Har du vunnit en prispokal någon gång? Nej

 

 

82. Är du bra på matlagning? Ja

 

 

83. Klarar du att tanka själv? Vet inte har aldrig gjort det

 

 

84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på tv. Nej

 

 

85. Pepsi eller Coca Cola? Pepsi

 

 

86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Inte tvungen

 

 

87. Vad var det senaste du handlade? Hmmm mat och klädhängare

 

 

88. Har du kräkts offentligt:  Jo

 

 

89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken: Karriären först och sen kärleken har jag kommit fram till

 

 

90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Kanske kan berätta ifall det händer

 

 

91. Har du ringt något betalnummer: säkert

 

 

92. Kan man vara vän med sitt ex: Klart man kan

 

 

93. Vem var det du besökte på sjukhus senast: En gamal tant

 

 

94. Hade du mycket hår som liten bebis: Tror det hade kolsvart hår då.

 

 

95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar: Ingen aning

 

 

96. Vad har du i din väska: Plånbok, nycklar, kalender, telefon, smink och andra nödvändiga saker ;)

 

 

97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig: räknar hur många timmar jag får sova

 

 

98. Vad är du tacksam för idag: För mina föräldrar,mina vänner,min bror och mina låtsas systrar.

 

 

99. Var hittade du den här listan: Listfolder

 

 

100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät: Dom som läser min blogg

 

http://listfolder.com/?p=2&id=5


Musik


Shopping från Vaasa del 2

            

 En T- tröija att ha i skolan när vi gör praktiska saker, Gina tricot

            

                  En röd snygg kofta från Gina tricot


               Mera shopping från Vaasa kommer senare eller imorgon

            

Shopping från Vaasa del 1

          

                    2 st. Depend nagellack från Kicks
                    2st Cracked effect (Dom köpte jag vid Keskinen,
                    orka ta kort skilt på dem).

          

                En söt puderrosa klänning att ha till vardags från H&M

          

En leopard mönstrad klänning från Carlings, kärlek vid första ögonkast ♥

  Mera av det jag shoppade från Vaasa kommer senare nu skall jag fortsätta städa

Var kommer mitt smeknamn ifrån

Mitt smeknamn Iitu fick jag redan som liten när ibland mommo eller några av mina kusiner brukade kalla mig för Iitu/Iito (u utalas o, den finska versionen).

På senare tid har folk börjat kalla mig Iitu men det är inte många som kallar mig för det men ibland får jag höra det.
Iitu är också ett av dom fyra smeknamn som jag och mina kompisar H, M och M kom på när vi var i Parikkala, alltså när jag och M var där som utbytes elever. Dom tre andra smeknamnen är Magsa, Hepsu och Hansuli.

Så när jag startade den här bloggen så hette den Ida funderar men nu blir det mer och mera Iitu funderar och det tycker jag passar bättre. Så nu vet ni varifrån namnet på min blogg kommer ifrån.

Tisdag

Vaknade kl.9.30. och skippade morgonlenkki å for på gym och körde uppvärmning på springmattan. Tränade i princip det jag hade lust med och kände mig dö efteråt. Sen for jag hem å fixade mig och tog en kaffe latte med A. Sen ringde E och vi for på ärenden på stan och tog en kaffe.

Sen blev det att mathandla och se på film.

Gårdagens bilresa slutade vid Keskinen (Tuuri) shoppade mest av alla, hah hah sällan. ;) Skall visa va jag shoppade bara jag skulle hinna visa vad jag köpte i Vaasa först. Fick en till födelsedagspresent av pappa igår också ♥ 

Imorgon lovar jag att visa upp vad jag shoppade i Vaasa. Orkar inte nu skall se film eller nå serier imorgon från morgon blir det lenkki och sen gym och så måste jag städa, herregud det ser inte klokt ut här!

Inte som man planerarar

Vaknade kl.11.00 när telefonen ringde och fick frågan hänger du med ut och köra, vi ser vart vi stannar sen. Jag åkte med och kan berätta att det har varit roligt men inte så kul att bli åk sjuk och sen så körde jag den sista biten, nu sova.

Don't be so quick to believe everything you hear because lies always spread faster than the truth

             

 Tråkigt men sant, det finns många intressanta människor man inte vill lära känna bara för att man tror på löngner
om personerna
                      

Min tränings motivation

Att träna är något jag tycker är kul och som faktiskt är det ända som gör att jag inte drabbas av migränanfall eller huvudvärk. Det lungnar mig även när jag känner mig stressad.
Ni undrar säker vad det är som gör tränandet så intressant och vad det är som gör att jag vill fortsätta och varför jag inte tappar motivationen.
Visst kommer det dom dagarna då jag inte orkar eller absolut inte har lust att gå men det händer ytterst sällan. Då brukar jag strunta i att gå till gymmet och träna om det riktigt känns som en plåga att gå. Men jag tänker på målet som jag har framför mig och  resultatet jag vill nå.

Tro mig jag kanske ser snygg ut nu och får en massa possetiva kommentarer, nuförtiden nästan hela tiden. Men jag är inte perfect och det kommer jag alldrig vara om man skall följa alla ideal på hur en perfect kvinno kropp skall se ut. Så länge jag är mig själv är jag perfect.
Vet det finns dom som tycker jag ser ful ut och att jag är fet osv. men orka bry mig.

Förut så tränade och bantade jag för att jag var rädd för vad folk tyckte om mitt utseende, idag tränar jag för mig själv och för att det är ett av mina stora intressen.

Men tränandet gör att jag håller koll på min kondition och mitt hjärta. Vet att många kanske tycker jag överdriver tränandet men nä det äringet att vara orolig för, jag äter ordentligt och vilar och förstår att ta det lungt när jag behöver det.

Man skall inte tvinga sig till att träna men lite måste man puscha sig själv för att komma igång och faktiskt fortsätta så det inte lämnar och man tappar lusten. Tappar man motivationen så är det bra att ha en paus och bara ta det lungt, det skall vara roligt och inspererande att träna.

Kom ihåg det tar sin tid och det finns inga genvägar, man måste ha tålamod.

Mitt träningsschema för en vecka

Så här ser mitt tränings schema ut ungefär varje vecka men kan ibland variera ifall man har nått annat inplanerat eller vilken dag man har bestämt skall bli vilo dag och det är oftast söndag.

Måndag till lördag morgon länk eller en längre powerwalk

Måndag, tisdag, onsdag gym sen kan dagarna variera ifall jag väljer att fara på Zumba eller Bodycombat för jag kör inte ett gym pass samma dag som ett annat pass.

så gymmet 3ggr i veckan sen ett valfritt pass 1 ggr i veckan, sen tränar jag hemma också.


Kom i form tips

Än en gång tack för alla fina komplimanger jag har fått det värmer så otroligt mycket! :D För att svara på era frågor så skall jag här skriva ett litet tips på vad jag har gjort och hur jag har gjort för att hålla motivationen uppe och vad som gör att jag inspereras av att träna och vad det gäller maten jag äter.

Orsaken till att jag började ta itu med min vikt var för att jag inte gillade det jag såg i spegeln och jag hade jätte dåligt själv förtroende och det är något jag jobbar med hela tiden och om jag jämför mig själv med den jag var för ett år sen så har jag ändrats massor!
Jag är mera social och har lätt för mig att få nya vänner, jag har blivit mera självständig och har insett att jag är någon som andra gillar.

Här kommer några tips som kan hjälpa er på rätt väg mot ett sundare liv när det kommer till maten.

  Se över vad du äter

 Ät vad du vill så länge du ser till att du rör på dig och förbränner det, jag äter glass och godis ibland, försöker ha en gång i veckan men det lyckas inte alltid och det händer ofta!

Chips eller liknande snacks och bakverk äter jag mycket sällan. Jag dricker inte läsk om jag inte dricker någon drink som innehåller alkohol.
Skippa läsk som inte innehåller socker eller är light, då är det lika bra att dricka vanlig läsk men mera sällan.
Det ända jag äter eller dricker som är fettfri är mjölk, har gjort det sen jag gick i högstadiet.

Vanligt vatten med lite citron i är jätte gott liksom grönt tee.

Jag äter inte potatis, ris eller pasta förutom om jag äter hemma eller på resturang. Jag äter istället wook grönsaker stekt tillsammans med kyckling eller annat kött, men jag äter inte griskött!

Jag vet att frukosten är det viktigaste målet på dagen men jag dricker bara en drick yogurt, ett glas berocca och ibland en kaffe latte. Äter jag mera spyr jag.

Jag äter inte bröd och om jag skall äta något liknande så blir det glutenfritt knäckebröd.

Ät mycket kött för kroppen behöver mycket proteiner men glöm inte bort att inte skippa kolhydrater helt.

Det blir mycket sallad för min del och massa olika grönsaker. Mycketr frukter och bär och kvarg äter jag jätte mycket av.

Jag äter små portioner men jag äter ofta och jag försöker skippa allt vad snabbmat innebär som  grillmat, mickro mat mm. Maten skall lagas och tillredas och det skall ta sin tid.

Sen så gör jag många olika smmothies på bär, yougurt och frukter och så äterjag nå kosttillskott som jag blandar i Activia yougurt. Äter alltid en Activia efter det största målet jag äter på dagen.

Gå alltid ut på jogging pass eller powerwalk minst en halvtimme innan du äter ett stort mål mat.Senare kommer mina träningsrutiner...Vaasa

Sorry för dålig uppdatering men jag har varit i Vaasa och shoppat hela dagen och nu blir det snart utgång :) Imorgon tar det nog till kvällen innan jag uppdaterar skall nämligen jobba från 9.00-16.00 imorgon men det gör inte så mycket :P

Sen så skall jag även svara på en del kommentarer som har kommit under tiden jag har varit borta + ni vill ju säkert se vad jag har shoppat ;) Ha en trevlig lördags kväll allihopa ♥

3 saker ni inte visste om mig

1. Jag har aldrig internett shoppat! :P Slå det!

2. Jag äter inte griskött! Tycker inte om smaken och äter inte skinka heller men bacon går bra, mums.

3. Äter inte bröd, utan äter glutenfritt knäckebröd även om ja inte vet om jag är gluten allergiker eller inte, får ont  i magen av att äta bröd.

Fredag

Godmorgon, antar att många har vaknat nu, själv har jag varit vaken sen kl.9.00. Skulle precis som alla andra dagar gå ut på morgon lenkki men vad händer jo det regnar där ute!!!! Fick vända om in tillbaks till lägenheten.

Nåja idag är det fredag, min favorit dag men vad skall jag göra idag??? Skulle vilja till Kokkola men kan nog skippa det, suck.
Väntar på att två personer skall komma så vi kan gå ut på en del ärenden så jag får dom ur världen. Skall även köpa skolsaker idag!! Wihooo jag längtar tills skolan skall börja, ser så framemot en ny start och träffa nya människor och faktiskt få studera något jag är intresserad av.

Önskar, hoppas, tvekar, funderar om och om igen och drömmer nu tusan skall en del saker bli anorlunda.

While you talk about me with your friends, I sit back and think "Damn I've got myself a fan club!"

             

                                Älskar denna värme vi har nu ♥

Onsdag

Började dagen med att fara på gym och det var så värt det! :D Blev på bra humör och sen iväg oh hämta en födelsedags pressent till mig själv, Hih hih :P

Sen så har jag lagat mat och gått runt lite i stan och nu väntar jag på att klockan skall bli 4 så E skall komma hit och äta tårta. Sjukt vad mycket födelsedags tårta och annat gott lämna över, vem skall äta det??? Inte jag i alla fall, tänker inte röra det!


Kul måndag

Ja igår var en riktigt kul dag och jag somnade med ett brett leende på läpparna, hih hih.
Jag började gårdagen med morgonlenkki, sen städade jag det sista här i min lägenhet och fixade mig tills gästerna skulle komma.
Gästerna kom och dom fick tårta och kaffe, jag fick fina presenter och blommor, men min favorit var ändå att folk kramade mig, hih hih, jag tycker om att kramas, för en kram värmer så mycket och gör att man känner sig värd alla vänner och all uppmärksamhet.

Min sista gäst var en av mina kusiner och mitt i allt fråga hon om jag skulle till jobbet idag, nä det skulle jag inte så det sluta med att jag hängde med till Kållby där vi åt jordgubbar och smälte chocklad tillsammans med hennes kompis, sen satt vi ute på terassen och tände ljus och bara prata alla tre till en av min kusins kompisar kom dit och vi satt länge och prataden kvällen.
Till sist så var det dags att åka hem till stan igen och jag kan berätta sämre födelsedagar har jag varit med om!

Tack till alla som grattat mig eller liknande, ni vet vem ni är! ♥


               

Min födelsedagstårta ♥ Dekoration jag resten har mamma gjort! ♥

20

Jahapp så då var man inte tonåring mera, vet inte om jag är glad eller något annat. Nu skall man betee sig vuxen och agera mera allvarsamt, hmmmmm. Nääää alla som känner mig vet att det barnsliga i mig kommer aldrig att försvinna, hiih hiih ;)

Hur har jag firat hitills idag?? Jo Kl.00.00 så drack jag en pepparmint, cocos milkshake gjord på eget recept. Somnade sen kl. 2.00 kanske, steg upp kl 8.00 och gick ut på morgon lenkki och nu skall jag fixa det sista här hemma och så är det bara att vänta på att gästerna anländer :D


               


RSS 2.0